Studie: excellentie

Studeren! Tijd voor ambitie, ontdekking en groei. Je studietijd is een mooie kans om je blik te verruimen en je horizon verbreiden. De studiesfeer van Aenstal draagt bij aan betere studieresultaten.

Culturele activiteiten

Wekelijks op een vaste avond om 19.30 uur. Informele lezingen met diverse en gevarieerde thema’s en sprekers! Houd “Aenstal Agenda / Nieuws” in de gaten, de nieuwe aankondigingen zijn onderweg…!

Regelmatig kun je deelnemen aan een studieweekend met een bepaald thema dat te maken heeft met de actualiteiten en interesses die leven bij de deelnemers. Enkele onderwerpen: 

  • De vrijheid van de mens in relatie met de neurowetenschappen.
  • De relatie tussen geloof en wetenschap.
  • Personal leaderschip
  • Vriendschap en solidariteit 

UNIV Congres (Rome) in april 2020:
GETTING DOWN TO BUSINESS. THE TRANSFORMATIVE POWER OF WORK.

Internationale bijeenkomsten

Wat is het UNIV Congres? Sinds 1968 vindt het UNIV congres jaarlijks plaats in Rome. Het is een internationaal congres, georganiseerd door en voor studenten uit de hele wereld. Verschillende groepen gaan in hun eigen land aan de slag om zich te verdiepen in een relevant thema met betrekking tot mens & maatschappij. Vanuit verschillende disciplines en culturen wordt de opgedane kennis gepresenteerd op het UNIV congres. Op de site https://www.univinspire.org wordt het onderwerp uitgediept en er worden er suggesties gedaan voor onderzoek in de verschillende vakgebieden. Het interdisciplinaire karakter is een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van het congres.

Naast de activiteiten van het congres zelf (lezingen, workshops, discussierondes…) is er volop gelegenheid om van de stad te genieten en tijd door te brengen met deelnemers van andere landen. Kortom, het is de mogelijkheid bij uitstek om de culturele, historische en geestelijke rijkdom van deze eeuwenoude stad te bewonderen. Lees hier voor meer informatie.

Helaas is het UNIV Congres 2020 door de coronacrisis afgelast. Noteer alvast in je agenda voor 2021 van 27 maart tot 4 april 2021!