Onvergetelijke dag. Samenvatting van de dag op het filmpje.

Viering 50 jaar Aenstal op 29.9.2019

Heel dankbaar hebben we met velen, oud bewoonsters, vrienden en familie, het 50-jarig bestaan van Studentenhuis Aenstal mogen vieren op zondag 29 september 2019.
 
De locatie van het Concertgebouw in de Spiegelzaal droeg bij aan de feestelijke sfeer. Na een mooi welkomstwoord door Dieke heeft Margareth de Wit ons daarna ‘besmet’ met haar enthousiasme in haar workshop over leiderschap. Ze nam het publiek mee aan de hand van wetenschappelijke inzichten en heel alledaagse voorbeelden om te ontdekken hoe we met onze houding en gedrag anderen kunnen inspireren. En het beste uit onszelf kunnen halen en bij de andere dit te stimuleren. Margareth, het was een perfecte bijdrage voor deze dag!
 
Andrea en Kirsten hebben ons geraakt met hun mooie muzikale reis door de afgelopen 50 jaar. Heerlijk om te ontspannen en verbonden te worden door de muziek. 
 
Onze presentatrices Paula en Marlies hebben de rest van het programma geleid. Met mooie filmpjes (zie hieronder) met veel foto’s van alle generaties en bijdragen van alumni uit de hele wereld. Dank met name aan Daniella voor al het werk hiervoor. Mieke, Yvonne, Anne-Marie, Leontien en Nayri, dank voor jullie openhartigheid en leuke anekdotes over jullie ervaringen in Aenstal! En natuurlijk aan de onze voormalige buurvrouw Marianne dank voor de mooie woorden!
 
Daarna was er ook tijd om elkaar te ontmoeten en het glas te heffen op dit feestelijke jubileum en alle vriendschappen die in de 50 jaar zijn ontstaan. Voor een deel kon dit weerzien worden afgesloten met een rondleiding in Aenstal en een heerlijk buffet. We hoorden veel herinneringen boven komen trap op en trap af door het huis. ‘Wie zat ook al weer in die kamer?’
 
We willen hierbij nogmaals iedereen bedanken voor de komst en voor de hulp om deze onvergetelijke dag mogelijk te maken! Voor diegenen die niet konden komen kunnen met deze samenvatting een indruk van deze dag krijgen.